Uthyrning

Vad är paintball?

Paintball är idag en av världens snabbast växande sporter med över 1 miljon aktiva spelare. Hur det hela började finns det lite olika historier om. Den vanligaste är att skogsarbetare i Kanada 1981 började använda sig av paintball liknande markörer för att lätt kunna markera vilka träd som skulle fällas. Snart kom skogsarbetarna på att man kunde skjuta färgkulorna på varandra och inom kort var den första paintball idéen född.

Paintball spelades vid denna tid i skogen och det var svårt för utövarna att övertyga utomstående om att det hela inte handlade om att leka krig. Runt 1990 började paintball bli allt större och allt fler visste vad det var för något, dock låg fortfarande tanken om att leka krig kvar i mångas huvud.
Det är först dom senaste 5 åren som paintballspelare har lagt en grund till det som förhoppningsvis inom kort kan bli accepterat som en sport och inte en krigslek. Man har letat sig ut ur skogarna och fram till publik, media och nya spelare.

Idag hålls 90% av alla tävlingar på så kallade speedball banor i olika format. Paintball har blivit en publikvänlig sport med mycket action och det är bara en tidsfråga innan media tänder till och sporten kommer därefter kunna ses på i media på samma sätt som alla andra "extrem-sporter". Det finns idag tydliga reglemente för tävlingarna och olika mästerskap och serier hålls världen över.

Är paintball farligt?
Detta är den absolut vanligaste frågan som ställs från oroliga föräldrar och intresserade som inte provat än. Självklart är det inte farligt, hade det varit farligt så hade det inte varit så många som börjar spela och definitivt ingen som vågat arrangera tävlingar. Men allt handlar om att följa reglerna och att använda rätt utrustning, precis som med alla andra sporter.

Sugen på läsa mer om painball? Ladda då ner denna PDF ->

(Källa: Paintzone.nu)

Streck_ner
reklam